Sevärdheter i regionen

Carl Larsson Gården i Sundborn

Välkommen till ett av världens mest kända konstnärshem! Carl Larsson-gården i Sundborn är ett av Faluns populäraste turistmål och en ikon inom svensk heminredning och familjeliv. Här bodde konstnären Carl Larsson med sin fru Karin och deras barn. Följ med på en guidad visning och lär dig mer om det världsberömda konstnärsparet, konsten, kärleken och deras bullriga liv.
Läs mer här!

Zorngården i Mora

Zorngården är ett av Sveriges mest berömda konstnärshem. Byggt och inrett kring sekelskiftet 1900 av Anders och Emma Zorn står det idag närmast orört sedan deras tid. I de originellt utformade rummen blandas konst och konsthantverk från hela världen med kurbits och dalatradition: vävda tapeter, antika marmorskulpturer, målningar av äldre mästare och möbler som Zorn själv ritat. Till huset hör en trädgård med gammeldags rosor, köksväxter och fruktträd, och med skulpturer av Zorn.
Läs mer här!

Vasaloppsmuseet i Mora

Det nya muséet visar upp evenemangens 90-åriga historia på ett underhållande och interaktivt sätt. Varje avdelning bjuder på en helt ny upplevelse och ger besökarna en helhetsbild av Vasaloppet. En av attraktionerna är en interaktiv stakmaskin där besökarna kan tävla i stakning mot varandra eller mot tidigare Vasaloppsvinnare.
Läs mer här!

Falu Gruva, Gruvmuseum och Världsarvshuset

Ett av världens bäst bevarade gruvlandskap, en gång världens största koppargruva, idag en del av Världsarvet Falun. Utforska den 1300 åriga historien vid Falu Gruva med ett guidat besök i underjorden, visning till 67 meter 360 dagar per år. För familjen finns en speciell barntur med skattjakt alla skollov och sommartid är Lilla Gruvbyn med experiment och sagor för hela familjen öppen. Gruvmuseum, gruvhospital och Sveriges högsta bro.
Läs mer här!