Camping

Bokningsbara elplatser

Området närmast receptionen, plats 860-867, 431-499 och ett område längst bort mot långbryggan, platser med nummer 601-646 är bokningsbara områden, alla övriga är vanliga "drop-in"platser.


Under vår- och höstmarknad förbokas nästan alla numrerade platser på campingen, förutom platser som är reserverade för säsongscamping. Endast de platser som vanligtvis är bokningsbara kan bokas on-line. Övriga platser bokas via telefon. Det kommer att finnas ca 50 platser för drop-in.


400-området ligger mitt emot receptionen, ett öppet soligt område med närhet till servicehus, med handikapp WC och dusch, barnskötrum och butiken. Platser 431-499.


500-området ligger mellan infartsvägen och järnvägen, också ett öppet och soligt område. Tack vare höjdskillnad, märks inte järnvägstrafiken av nämnvärt. För att nå servicehus måste infartsvägen korsas. Används som CCWband-område under Classic Car Week. Ligger ej innanför bommarna. Platser 501-550.


600-området ligger i den södra delen av campingen, nära långbryggan, dessa bokningsbara platser har närmast till Siljan. I detta område finns skuggande tallar. Nära till servicehus med handikapp-WC och barnskötrum. Platser 601-646.


800-området ligger direkt söder om reception och restaurang, och har eget vatten till varje plats. Två av platserna har asfaltsunderlag. Ligger ej innanbför bommarna. Platser 860-867


Våra platser med strandläge är inte förbokningsbara, här är det drop-in som gäller.


Maxhöjd 3.5 m. innan man kommer fram till  campingens infart passeras en järnvägsviadukt, här är maxhöjden 3.5 meter. Om ditt ekipage inte klarar detta måste man ta vägen via infarten till Rättviks Kyrka, via Sjurbergsvägen, Kyrkvägen och Pilgatan. Då kommer man in till campingen från ett annat håll och viadukten behöver inte passeras.


Under Classic car week-perioden utökar vi antalet platser som kan förbokas, (med och utan el) vi använder oss då av grönområdet intill Långbryggan (Oasen) samt parkeringen längs med Långbryggevägen, ända fram till järnvägsövergången. Hela detta område är då avstängt för trafik. Vi har dessutom ett antal bokningsbara platser med el, på gymnasieskolans område, parkeringsområdet på skolans entrésida, första parkett under crusingen som passerar här! (dessa extra platser bokas endast över telefon)


CCW-band-området 501-550 är bokningsbart för CCW-perioden, läs mer under fliken Classic car week ovan.


Man har förtur att boka om sin förbokningsbara plats till CCW och marknad, fyll i en ombokningslapp och lämna in i receptionen före avresa. Det är alltid ett år i förväg man har förtur att boka om, så marknader bokas vår till vår och höst till höst. OBS! Det gäller bara förbokade platser, ej tillsvidare drop-in-platser.  Kvarvarande platser till CCW i bokningsbara områden släpps för bokning från 15 januari.


Man kan boka från en natt, under hela säsongen utom under marknad då min. 3 nätter bokas och  midsommar då min. 4 nätter bokas, och så Classic Car Week  då har vi en minimibokning på 10 nätter. Alltid till ordinarie dygnspris. Först till kvarn gäller!

Servicehus

Allt är avgiftsfritt för dig som är campinggäst!

På Siljansbadets Camping finns tre fina Servicehus. I varje servicehus finns det duschar, toaletter, kök, diskmaskin, spis/ugn & matplats. I två av servicehusen finns handikapp WC och dusch. I det norra servicehuset finns barnskötrum med badkar och barndusch. Som incheckad gäst behöver du inte betala för dusch.

I ett av våra servicehus, det mittersta, har vi även ett tv-rum och lekhörna.

I det mittersta servicehuset finns även tvättstuga med 3 tvättmaskiner och torktumlare, du bokar tid och betalar i receptionen. Det går bra att boka tvättstugan även om du inte är incheckad gäst på anläggningen, ex. vid renovering av den egna tvättstugan.

Säsongscamping

På Siljansbadets Camping har vi ca 60 säsongsplatser, platserna är spridda över hela området. Härliga lägen med utsikt över Siljan. Som säsongsgäst har man alltid förtur att boka om "sin" plats till kommande säsong. När vi stänger campingen i oktober skickas ombokningsblanketter ut till alla säsongsgäster.


Till sommaren 2019 har vi inga lediga platser för säsongscamping. Det går bra att göra intresseanmälan till säsongen 2020 nu till erika.larson@rattvikscamping.se


Intresset för säsongscamping i Rättvik är stort sommartid, och även vintertid har intresset ökat de senaste åren. Vår andra camping, Rättviks Camping i Rättvik, 1 km från Siljansbadet, och 500 m från Rättviks centrum har de senaste åren fräschats upp, både när det gäller område, aktiviteter och servicehus. Det centrala på Rättviks Camping är simhallen, Enåbadet, som erbjuder simning, bastu, bubbelpool, barnpool m.m. Fina lekplatser och aktivitetsområden finns inom området, en mycket populär aktivitet är kanotpaddling på Enån, som slingrar genom hela campingen. Fler och fler säsongscampare har de senaste åren sökt sig till den campingen, där vi nu har ett trevligt gäng stående hos oss, vissa bara sommar och andra både sommar och vinter.


Intresseanmälan för vinter-säsongscamping på Rättviks Camping görs till stephanie.yxerius@rattvikscamping.se anmälan kan då göras till kommande vintersäsong 2018/19.


Läs mer om Rättviks Camping på www.rattvikscamping.se

Vid andra frågor och funderingar kring säsongscamping vänligen ring eller maila till erika.larson@rattvikscamping.se

CCW-Band-Camping

Vi har CCW-camping i samband med Classic Car Week, ett eget område på campingen, elplatserna 501-550 används för detta. Dessa platser ligger så till att man inte behöver passera infartsbommen, längs infartsvägen mot campingen.


För att få boka plats på CCW-området krävs det att man även bokar minst ett Classic-band. Bandet kostar 900 kr/person, och bokas direkt vid bokning av platsen. Bokas och betalas bandet före 30/4 kostar det 800 kr, och då ingår CCW T-shirt, som hämtas på plats under Classic Car Week på CCW-kansliet, mot uppvisande av voucher som man får vid incheckning på campingen. För ungdomar 12-18 år, när målsman köpt band, kostar 100 kr/person. (T-shirt ingår ej)


Ordinarie prislista för elplats gäller.


Läs mer om vilka förmåner du har som CCW-band-gäst på  www.classiccarweek.com 

Samma bokningsregler gäller på dessa platser som på våra övriga bokningsbara platser, minimum 10 nätter och åldersgräns på 25 år, platserna är 10x10 m. och har 10 amp. i stolpen.

CCW-camping bokas endast över telefon eller mail, alltså inte on-line.


Till 2019 kan du som gäst boka om din CCW-plats genom att fylla i en ombokningslapp i receptionen, detta måste göras på plats innan hemfärd.

Kvarvarande bokningsbara platser släpps 15 januari.

0248-561 18 info@siljansbadet.se