Event

Här hittar du allt som händer på Duse Udde Camping.  Vi uppdaterar kontinuerligt med kommande event.

Temakvällar Restaurang Fyren

Sahlins Strutsfarm


Sahlins strutsfarm har blivit ett stort besöksmål i Dalarna. Här finns runt 200 strutsar, från minsta kyckling till full stora strutsar. Gården på Tunaslätten erbjuder mer än bara närkontakt med nutidens dinosaurier. Man kan antingen leka i vår park, gå runt på egen hand och titta på strutsarna eller ta en guidad tur.  Ett besök i gårdscaféet hör till, att fika på en strutsäggkaka, strutsäggsglass som finns i olika smaker eller njut av en strutslunch i olika former. Gården har även ett eget ölbryggeri vars sortiment finns i restaurangen.

Vi har öppet dagligen från 1 juni – 31 augusti. 
Måndag – Fredag 11-17
Lördag-  Söndag 11-16

Midsommarafton stängt.
www.sahlinsstruts.se

Dalatravet Rättvik -V5 Bredd

Ni hittar hela sommarens programm på Dalatravetes hemsida! Pro-dans i Rättviksparken

Dans för pensionärer. 120 kr.

Program sommaren och hösten 2018:
8 juni Cedrix
6 juli Barra Bazz
17 augusti Ola & Jag
14 september Per Norling
12 oktober Samzon
9 november Löpsjötorparn
30 november Mitt Bandet

Kyrkbåtsrodd från Enån, Rättvik

Båten avgår från Enån ca kl 10 och framme vid kyrkan ca kl 10.40. Gäster får följa med i mån av plats.


Varje Söndag kl 10.00.

Tisdagskul i Rättvik

Tisdagskul, för en bred målgrupp - gammal som ung i centrala Rättvik.

Fri entré, live musik, massa knallar & karuseller hela dagen.

Artister & DJ:s hela natten på närliggande restauranger och barer.

Bakluckeloppis på Knektplatsen i Rättvik

Packa skuffen full, kom ställ upp bilen och sälj själv.


Varje Söndag  kl. 10.00-15.00

Guidning i storslagna Styggforsen

Guidning i Styggforsens naturreservat i Rättvik.

Läs mer på naturums hemsida vilket av följande tema som erbjuds: geologi, historia eller natur. Samling vid kaffestugan vid Styggforsen. 
I samarbete med Länsstyrelsen i Dalarnas län och Sensus Studieförbund. 
Kostnad 75 kronor/person. Under 18 år går gratis.

Diggiloo spelar på Dalhalla

Sommarens härligaste show är tillbaka! Det blir en helkväll med tre timmar sprängfyllda av nya hits och gamla klassiker, humor och massa skratt, värme och otroligt mycket kärlek. Allt till en vacker solnedgång när sommaren är som allra, allra bäst. På scenen ser vi några av Sveriges absolut populäraste artister, ackompanjerade av stort band, dansare och kör.

Efter 15 år och med över 1,5 miljoner besökare har Diggiloo blivit en sommartradition att räkna med. Vi har gjort oss redo för att återigen försöka överträffa oss själva och det enda som saknas just nu är du. Så värm upp sångrösten och ta på dig dansskorna så lovar vi att ta med dig på en kväll du sent kommer glömma!

Välkommen till Sveriges största sommarturné och semesterns självklara höjdpunkt. Vi ses!

Moraeus uppträder på Dalhalla

“Moraeus i Dalhalla” är en helt ny och unik show helt anpassad för Dalhallas gigantiska scen. Kalle Moraeus med flera publiksuccéer tidigare återvänder nu under sommaren 2018 med en härlig föreställning tillsammans med sina fantastiska gäster och musiker.

Under föreställningen har Kalle med sig Orsa Spelmän samt sitt eget band.

Första gästartisten ut är Tommy Körberg! Fler gäster presenteras inom kort.

– Det känns väldigt roligt att äntligen vara tillbaka på Dalhallas scen! Jag ser oerhört mycket framemot att få möta den fantastiska publiken i Dalhalla tillsammans med mina gästartister och musiker, säger Kalle Moraeus.

Välkommen till Dalhalla den 21 juli!

Helikopter rundflyg påRättvikscamping

 

Söndag den 22/7 på 600-området  kl. 19.00 på Rättviks Camping.

Ingen platsbokning.

Pris: Vuxen 300:- Barn 300:-

Hyr hela helikopterna och ta med max 6personer i 15minuter för 4500:- eller 8000:- för 30 min. Skicka önskempl til helikopter.rundflyg@outlook.com

Deep Purple spelar på Dalhalla

THE LONG GOODBYE TOUR


Från 1968 till idag har världen inom rockmusiken förändrats och världen har förändrats av rockmusiken. Rockband har kommit och gått men ett fåtal drakar har stått pall för tidens vindar. En av de allra största drakarna är brittiska Deep Purple. Med nya albumet ”InFinite” i bagaget, tar de sin The Long Goodbye Tour till Dalhalla för en exklusiv Sverigekonsert.


Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse och Don Airey är på väg tillbaka till Sverige. Det brittiska bandet är pionjärer när det kommer till modern rock och heavy metal, en genre man i allra högsta grad var med och formade. I snart 50 år har bandet varit aktiva – med över 120 miljoner skivor sålda och med slutsålda konserter världen över att stoltsera med. Nu är de dessutom aktuella med nya studioalbumet ”InFInite” som släpptes i april. Imponerande!

Världens mest kända introriff är lika enkelt som magiskt. Det finns få som inte känner igen inledningen av ”Smoke On The Water” – en av de största rocklåtarna genom tiderna. Men det är också bara en av alla skinande låtar i Deep Purples låtskatt, som nu är oerhört välfylld efter skivsläpp under sex decennier. Fansen kommer verkligen få allt de önskar, gamla klassiker som nya klassiker.

Lars Winnerbäck spelar på Dalhalla

I sommar ger sig Lars Winnerbäck ut på en omfattande skandinavisk sommarturné. I kontrast till den senaste tidens avskalade format handlar det i sommar om en stor produktion

.

I oktober var det biopremiär för filmen Winnerbäck – Ett slags liv. Filmen skildrade hans 20 år som artist och tog oss närmare honom än någonsin. Den sammanfattade en musikalisk karriär, men framförallt gav den en inblick i en komplex människa vars svagheter och karaktärsdrag speglar en hel generations känslor.


Nu är det dags för ett nytt kapitel i berättelsen om Lars Winnerbäck när han i sommar ger sig ut på en omfattande skandinavisk sommarturné. Vintern 2016/2017 gjorde han en rad avskalade framträdanden på konserthus runt om i Skandinavien. Men till sommaren är det åter dags att turnera med band och stor scenproduktion

Classic Car Week

Under Classic Car Week finns något för alla åldersgrupper. Under veckan anordnas allt från rallyn med klassiska bilar till demolition derbys och hill climb-tävling. Familjeutflykter till Orsa Rovdjurspark och Tomteland. Nämnde vi att vi håller en av norra Europas största bilmarknader? Vi behöver knappast säga att du som gillar bilar kommer att trivas i Rättvik under vecka 31. Välkommen!


Kalendariumet för veckan hittar du på www.classiccarweek.com

Norlie KKV på Rättviks Bowling och Krog

★ Norlie & KKV till Rättvik! Upplev den populära duon som toppar sommarlistorna i Sverige!

Biljetter: https://goo.gl/kjNG8P

★ SILVERBILJETT (18+) = 199:-

▸ Entré giltig mellan 22.00-22.30
Kom gärna minst 30 minuter innan biljetten går ut. Efter angiven tid blir silverbiljetten ogiltig.

▸ Efterfesten
Med denna biljett har ni även tillgång till efterfesten i nattklubben. På plats får ni en biljett som ger tillträde till efterfestens entré.

▸ Entré nr. 1-4 gäller
Se skyltning på plats vart dom ligger.

▸ 18 års åldersgräns
Gäller även i målsmans sällskap. Medtag giltig legitimation.

Pumpbolaget på Rättviks Bowling och Krog

★ NOSTALG PÅ HÖGSTA NIVÅI!!!Att uppleva ett av Sveriges genom tiderna mest omtyckta coverband en sommarnatt är något alldeles speciellt! Detta blir en kväll som väldigt många av oss har längtat efter och med två utsålda konserter på Falun Bowling & Krog i bagaget rekommenderar vi er att säkra biljetter i god tid! ★ VINN BILJETTER!Klicka ”Kommer” här i eventet så är du med och tävlar om fri entré eller få pengarna tillbaka om du redan säkrat en biljett!

Sven-Ingvars spelar på Dalhalla

Sven-Ingvars kommer till Dalhalla den 29 juli.

Oscar Magnusson har tidigare berättat om hur han tar sig an kommande tid med bandet med största kärlek och respekt:

”Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det, och samtidigt få säga ett slags ”tack för allt pappa”. Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg. Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden” berättar Oscar.


Den 22 mars i år gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band.


I sommar besöker Sven-Ingvars Rättvik och Dalhalla för att ge en känslosam konsert och en musikalisk resa genom bandets låtskatt. Hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson.

Hov1 på Rättviks Bowling och Krog

★ VINN BILJETTER!Klicka ”Kommer” här i eventet så är du med och tävlar om fri entré eller få pengarna tillbaka om du redan säkrat en biljett! ////////////////////////////////////////// ★ VIKTIG INFO – LÄS!Denna kväll exklusivt erbjuder vi två konsertområden med två olika åldersgränser! Båda områdena ligger i anslutning till scenen så oavsett ålder får våra gäster en fantastisk konsertupplevelse! ▸ Ungdomsområde från 13år / (Född 2005)Nykterhetskontroll med nolltolerans mot drog- eller alkoholpåverkning. Om målsman/vän över 18 år vill köpa biljett & följa med in på detta område, så går det självklart bra. Dock får man EJ vara berusad (gäller även om du är 18+) samt ej röra sig mellan ungdomsområdet & övriga ytor.Biljett = Ungdomsbiljett. ▸ 18+ område (leg. kontroll)Biljetter = Brons, Silver eller Guldbiljett.

Joakim Lundell (barnkonsert) på Rättviks Bowling och Krog

Multiartisten och YouTube-stjärnan Joakim Lundell har slagit rekord 2017 med fem singlar på Top 5 (varav två förstaplatser) samt streamingrekord med jättehiten ”All I need”. All Joakims musik bygger på historien om hans dramatiska liv och uppväxt som flera hundra tusen svenskar också kunnat läsa om i storsäljande självbiografin ”Monster” som släpptes under hösten. ////////////////////////////////////////// ★ BILJETTER UTE NU! ★ Standardbiljett (early bird) = 199:- ( SLUTSÅLD )▸ Earlybird = Köp-tidigt-rabatt, vanlig biljett till lägre pris!▸ Ingen åldersgräns ★ Standardbiljett = 249:- ( FINNS )▸ Ingen åldersgräns Köp online här!book.swepearl.com/event/82872376?book

Rolandz på rättviks Bowling och Krog

★ STJÄRNORNA FRÅN MELODIFESTIVALEN!Upplev Rolandz och några av Robert Gustavssons andra välkända karaktärer live på Utescenen i Rättvik! ★ VINN BILJETTER!Klicka ”Kommer” här i eventet så är du med och tävlar om fri entré eller få pengarna tillbaka om du redan säkrat en biljett! ////////////////////////////////////////// Säkra era biljetter här:book.swepearl.com/event/90709735?book

Jill Johnsson spelar på Dalhalla

Det är ett stort nöje att välkomna Jill Johnson tillbaka till Dalhalla. Jill har nu under antal år gästat Dalhalla med en popularitet som saknar motstycke.

Det verkar inte finnas några gränser för vad Jill Johnson kan ta sig an. Hon är artisten som utsetts till Årets Programledare för sin serie ”Jills Veranda” och hon levererar en show med finess och expertis. Den 8 november hölls en sprakande premiär för hennes andra scenshow ”That’s Life” på Gothia Towers i Göteborg. Föreställningen har tagit emot lovord från kritiker och besökare och belönats med högsta betyg av bland annat Aftonbladet.

John Lindberg Trio på Rättviks Bowling och Krog

Den påkostade scenshowen som det populära rockbandet John Lindberg Trio från Enviken levererar på Utescenen i Rättvik har blivit en omtyckt tradition! Vi vet att bandet även detta år jobbar stenhårt för överraska publiken med en ny och extrem rock n’ roll show i världsklass! ★ VINN BILJETTER!Klicka ”Kommer” här i eventet så är du med och tävlar om fri entré eller få pengarna tillbaka om du redan säkrat en biljett!

Stiftelsen på Rättviks Bowling och Krog

★ STIFTELSEN TILL RÄTTVIK!Upplev ett av sveriges bästa liveband live på Utescenen i Rättvik! Välkomna till en fantastisk sommarnatt med allsång och kärlek! ★ VINN BILJETTER!Klicka ”Kommer” här i eventet så är du med och tävlar om fri entré eller få pengarna tillbaka om du redan säkrat en biljett! ////////////////////////////////////////// Biljetter ute nu!book.swepearl.com/event/31661591?book

Officiella Crusingfesten Drängarna+Björn Rosenström

I samarbete med Classic Car Week presenterar vi tillsammans EN OFFICIELL EFTERFEST FÖR CCW-CRUSINGEN 2018! -Björn Rosenström OCH Drängarna samma kväll! ★ FRI ENTRÈ TILL 24:00 MED CCW-BAND!Alla gäster som har ett Classic Car Week-armband går in gratis fram till 24:00 denna kväll i mån av plats – kom i tid! Läs mer om CCW-bandet här:www.classiccarweek.com/anmalan-2 

P-Floyd spelar på Dalhalla

Efter helgens succé i Globen och stora framgångar på flera olika scener är vi glada att kunna meddela att P-Floyd återvänder till Dalhalla sommaren 2018. Fredagen den 3 augusti är det återigen dags att få njuta av deras musik!

Med en gigantisk, mäktig produktion i ryggen har de skapat magi i stenbrottet sedan 2006 och hela tiden erbjudit nya versioner av Pink Floyds tidlösa musik i kombination med andlöst vackra produktioner. Återkomsten är efterlängtad av både band och publik och man kan vara säker på att P-Floyd i sedvanlig ordning kommer överträffa sig själva för  att bjuda sin trogna och talrika publik på något alldeles extra. Dalhalla 2018 kommer bli ännu en historisk händelse på historisk mark!

P-Floyd anses vara ett av världens främsta tributeband och behandlar supergruppen Pink Floyds musikaliska arv som vore det deras eget, aldrig rädda för förnyelse. Med varsamma och kärleksfulla händer tolkar de musiken som de älskar. Genom att ständigt utvecklas själva håller de musiken levande och vital, och med sina magnifika ljus-och ljudproduktioner utlovas en gåshudsframkallande upplevelse utöver det vanliga. Genom åren har man inte bara fyllt det sägensomspunna kalkbrottet vid ett flertal tillfällen, man har även spelat för utsålda konserthus i Sverige, Norge och Finland, fyllt Cirkus i Stockholm, gjort flera turnéer, skapat historia i ladan i Skog, gjort succé i London, och helt nyligen spelat i Globen i Stockholm för tusentals saliga Floydianer.

P-Floyd består av: Jan Stumsner, Gitarr – Hans Lundin, Sång och Gitarr – Mats Nilsson, Keyboard och Sång – Håkan Norlin, Keyboard – Peter Holmstedt, Bas – Klas Anderhell, Trummor – Thomas Alm, Saxofoner – Marica Lindé, Kör – Eleonor Ågeryd, Kör

Cykelturistveckan i Rättvik

Rättvik har fått äran att stå som värd för Cykelfrämjandets CYKELTURISTVECKA 2018! Varierande turer i djupa dalaskogar och öppna kulturlandskap. Upplev centralort, fäbodar och gamla dalabyar.

Programmet uppdateras löpande, men det går bra att boka boende redan nu.
Cykelturistveckan börjar när Classic Car Week slutar och slutar när Cykelvasan börjar.
Anmälan öppnas 15 september på www.cykelframjandet.se.

Wardruna kommer till Dalhalla

Wardrunas första besök någonsin i Sverige i april 2016 kan bara beskrivas med ett ord – succé! Lorensbergsteatern i Göteborg var fylld till bredden och utanför stod folk som inte fick tag i biljetter. Den norska musik-konstellationen som skapar nya tolkningar av gamla nordiska kulturella och esoteriska traditioner har gått från att knappt spela live till att bli ett band plötsligt alla vill se. Projektet startades av kompositören Einar Selvik2002 och har sedan dess släppt tre väldigt kritikerrosade album, varav det senaste, ”Runaljod – Ragnarok” släpptes så sent som förra hösten och avslutade Runaljod trilogin.

Med hjälp av några av Skandinaviens äldsta instrument, ljud, natur och låtar skrivna på norska, fornnordiska och gammelskandinaviska skapar Wardruna ett magnifikt, visuellt och vackert ljud som tar dig tillbaka till fornnordisk kultur och visdom på ett helt nytt sätt. Wardruna använder främst gamla och historiska instrument kraviklyre, tagelharpe, judisk harpa, trumpeter / vallhorn, näverlur mm. Andra källor och okonventionella instrument såsom träd, stenar, vatten och facklor används också. Alla dessa element är noggrant utvalda och vävs in i ett rikt och modernt musikaliskt landskap och kompletteras med viskande röster, melodisk sång och kraftfull refräng. Musikaliskt är Wardruna svårt att kategorisera. Även om den delvis faller under folkmusik, världsmusik och omgivande genrer är ingen av dessa genrer övertygande beskrivningar av Wardruna och deras unika musikaliska uttryck. Det måste helt enkelt upplevas!

Einar Selvik och Wardruna är idag en viktig del av det musikaliska inslaget i den framgångsrika tv-serien VIKINGS producerad av History Channel. Serien använder en stor mängd Wardrunas musik och Einar har dessutom vid två tillfällen medverkat som gäst-skådelspelare!

Wardruna är kända för att göra få och exklusiva konserter. Detta blir den enda konserten i Sverige i sommar. Kombinationen Wardruna och Dalhalla vill du för allt i världen inte missa!

 

Älghundsutställning

Dalarnas Älghundsklubb arrangerade Sveriges största älghundsutställning i helgen i Rättviksparken.

Under två dagar bedömdes 450 hundar i nio olika raser.

Fyrverkerikonsert på Dalhalla

Välkommen till en fantastiskt avslutningskonsert med en bred repertoar inom olika musikstilar framfört av skickliga musiker och sångare. En konsert med innehåll av humor, värme, överraskningar och – förstås – en grandios avslutning i form av ett mäktigt fyrverkeri.

Orkester: DalaSinfoniettan
Dirigent: Jonas Nydesjö
Fyrverkerimästare: Eje Berglund

Rättviks höstmarknad

Höstmarknaden 2018 är den 5, 6 och 7 oktober.

Program med musik och scenuppträdanden i dagarna tre. Vår och höst är det mer än 100 000 besökare på Rättviks Marknad och det finns mycket att se, uppleva och fynda för både gammal och ung.


Marknadens öppettider är fredag och lördag kl. 09.00-18.00, söndag kl. 09.00-16.00.